راهنمای خرید 3 جک تعمیرگاهی پرکاربرد برای انواع خودرو

جک تعمیرگاهی

جک تعمیرگاهی

جک تعمیرگاهی به عنوان یک وسیله بالابر مکانیکی، برای اعمال نیرو و بلند کردن اجسام و بارهای سنگین استفاده می شود. جک مکانیکی با استفاده از یک رزوه پیچ، تجهیزات سنگین را از سطح زمین بلند می کند. رایج ترین نوع جک، جک اتومبیل یا جک گاراژ است که با بالا بردن ماشین ها، کار تعمیرات را تسهیل می بخشد. جک ها با توجه به حداکثر ظرفیت بالابری برای مصارف مختلف صنعتی درجه بندی می شوند.

در این مطلب می خواهیم به 3 تا از پرکاربردترین جک تعمیرگاهی اشاره کنیم. در هر مورد می توانید در مورد نحوه کارکرد یا مزایا و موارد استفاده آن اطلاعات خوبی کسب کنید. برای خرید انواع جک مخصوص تعمیرگاه های خودرو با ما تماس بگیرید.

انواع جک قیچی و کاربردهای آن

جک قیچی که به عنوان جک تعمیرگاهی نیز شناخته می شود، روند بالا بردن ماشین ها و دسترسی به تمام نقاط خودرو را ساده تر می کند. با استفاده از این جک ها کار تعمیر پنل و تعویض لاستیک اتومبیل های سبک وزن، با ایمنی و سرعت بالا انجام می شود. این جک ها در عین این که جای کمی اشغال می کنند، با وجود چرخ های لاستیکی قابل جا به جایی هستند و در مکان های مختلف از این جک می توان استفاده کرد.

در ساختار این جک، دو قطعه فلزی به شکل مورب روی هم قرار گفته اند. دلیل نام گذاری این ابزار با عنوان جک قیچی شکل ظاهری و مکانیزم جک است. جک، درست مثل یک قیچی، منبسط و منقبض می شود تا ماشین به سمت بالا یا پایین حرکت کند. با استفاده از میل لنگ ارتفاع ماشین قابل تغییر است، پس از رسیدن به ارتفاع دلخواه، جک را با استفاده از یک پین یا پیچ در جای خود قفل کنید. این جک وزن بین 5/1 تا 3 تن را تحمل می کند.

با استفاده از جک قیچی کوتاه، اجسام  از 15  تا 30 اینچ ( تقریبا 38 تا 76 سانتی متر) از سطح زمین بلند می شوند. جک قیچی دوبل از دیگر انواع جک قیچی است.

جک روغنی، یک جک مقرون به صرفه و سبک وزن است که جای زیادی در پارکینگ خانه یا صندوق عقب اتومبیل اشغال نمی کند. نوع برقی جک های قیچی نیز در بازار موجود است که با اتصال به فندک اتومبیل و با استفاده از برق 12 ولتی تغذیه می شود. جک برقی نسبت به جک مکانیکی سرعت عمل بالاتری دارد.

با وجود سادگی ساختار و البته ایمنی قابل قبول، این جک ها برای استفاده افراد مبتدی نیز مناسب است  جک های قیچی در دو نوع روکار و توکار تولید می شوند که از لحاظ عملکرد تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند.

جک تعمیرگاهی

جک تعمیرگاهی

انواع جک سوسماری و روش تعویض روغن جک

یکی دیگر از جک های مورد استفاده در تعمیرگاه ها، جک های سوسماری هستند که در اکثر تعمیرگاه ها برای بالا بردن وسایل نقلیه، حین تعمیر و تعویض قطعات استفاده می شود. نکته اصلی در مورد کارکرد جک سوسماری وجود مایع در سیلندر جک برای انتقال نیرو است. با اعمال نیروی مکانیکی، مایع، تحت فشار قرار می گیرد و با انتقال نیرو ماشین را به سمت بالا هدایت می کند.

در صورتی که جک سوسماری به درستی عمل نمی کند، احتمالاً کمی هوا وارد مخزن مایع روغن جک شده است. برای خارج کردن هوای اضافی، ابتدا شیر جک را باز کنید. پس از چند بار تکان دادن دسته پمپ هوا خارج می شود و جک مثل روز اول به کار می افتد. فراموش نکنید که شیر جک را مجدد سفت کنید.

قبل از استفاده دفترچه راهنما جک سوسماری را با دقت مطالعه کرده، تا از میزان بار مجاز برای جک اطلاع پیدا کنید. در مورد محل قرارگیری جک دقت داشته باشید قسمت درست ماشین را انتخاب کنید تا تعادل جک و ماشین حفظ شود و از طرفی جک در اتصال کامل با بدنه اتومبیل قرا گرفته باشد.

بعد از قرار گیری در ارتفاع مناسب حتماً از یک خرک استفاده کنید تا فشار اضافی از روی جک برداشته شود. این کار برای حفظ ایمنی فردی که در حال تعمیر اتومبیل است ضروری به شمار می آید. برای تعویض مایع هیدرولیک جک سوسماری حتما مایع قبلی را به طور کامل از محفظه خارج کنید. سپس با استفاده از کمپرسور هوا داخل سیلندر را تمیز کنید. حالا نوبت جایگزینی روغن جدید است.

برای اطلاع از میزان دقیق روغن مصرفی جک، از دفترچه راهنمای محصول استفاده کنید. بعد از اتمام کار جک را امتحان کنید و چک کنید که به صورت روان کار می کند یا خیر. جک سوسماری بادی مناسب بالا بردن خودرو های سنگین است و وابسته به نوع جک تا 50 تن را نیز می تواند بلند کند.

جک تعمیرگاهی

انواع جک موتور درآر بر اساس ظرفیت و سرعت

این جک که به عنوان جرثقیل موتور درآر یا جک بالابر ماشین شناخته می شود، بیشتر در زمینه خارج کردن، تعمیر و تعویض موتورها استفاده می شود. جک موتور درآر علاوه بر بلند کردن اجسام و ماشین برای جا به جایی و خارج کردن انواع موتور نیز مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی خاص این جک ها قابلیت تاشو بودن است، که در کنار وجود چرخ زیر جک، دلیل محکمی برای سهولت حمل و نقل این دستگاه به شمار می آید.

از طرفی جک تاشو، فضای کمی اشغال می کند. از جک های موتور درآر نه تنها در تعمیرگاه ها استفاده می شود، بلکه به خاطر قدرت بالا قابلیت استفاده در بالابر ها را نیز دارد. جک موتور درآر از لحاظ سرعت در دو نوع دو سرعته و تک سرعته تولید می شود.

از لحاظ ظرفیت، 3 نوع از این جک در بازار موجود است. با توجه به نیاز تعمیرگاه یا کارگاه می توانید یکی از انواع جک یک تن، دو تن یا سه تن را انتخاب کنید.

البته مدل های پیشرفته تر این جک نیز در بازار موجود است که به مدل های جک موتور دار سقفی، جرثقیلی و ثابت تقسیم می شوند. به دسته بندی این جک ها در ظرفیت های مختلف توجه داشته باشید و هرگز از جک موتور درآر برای جا به جایی بار اضافی استفاده نکنید. در صورت جابه جایی با حداقل سرعت حرکت کنید تا به دستگاه آسیب نرسد. این جک ها در صورت رعایت اصول ایمنی و مراقبتی بازدهی بسیار بالایی داشته و سال ها قابل استفاده هستند.

جک تعمیرگاهی

جک تعمیرگاهی

 انواع جک گیربکس درآر و مزیت استفاده از آن

حاصل ترکیب فناوری جک های سوسماری با کارایی جک های موتور درآر، جک گیربکس درآر است. این جک مشابه جک های سوسماری از طریق نیروی فشار روغن هیدرولیک عمل می کند و همان طور که از اسم آن پیدا است برای پیاده سازی و جایگذاری گیربکس ها استفاده می شود.

اسامی مختلفی مثل جک توچالی، جک فرغونی گیربکس، جک ارتفاع بلند، جک گیره لباسی، جرثقیل گیربکس درآر و… همگی به این نوع جک اشاره دارند. جک های گیربکس درآر ایستاده مناسب استفاده در چال های سرویس ماشین است. این جک با استفاده از پدال تا ارتفاع 2 متر بالا می آید.

بعد از رسیدن جک گیربکس درآر به ارتفاع کافی و تنظیم ریگلاژی پایه های نگهدارنده، گیربکس ماشین دقیقاً روی پایه ها قرار می گیرد و با آزاد سازی قفل، گیربکس پایین می آید. در صورتی که اتومبیل روی چال سرویس قرار نگرفته باشد، می توان از جک گیربکس درآر خوابیده استفاده کرد. از این جک برای انواع ماشین های سبک و سنگین استفاده می شود و از 300 کیلوگرم تا 2 تن بار را می تواند بلند کند. مزیت قابل توجه استفاده از این جک خارج کردن گیربکس ماشین بدون احتمال آسیب به جعبه دنده است.

جمع بندی

ما در این مقاله به معرفی انواع جک های صنعتی پرداختیم. با توجه به اطلاعات هر ابزار و بعد از مقایسه و بررسی دقیق هر یک از آن ها و در نظر گرفتن نیاز خود، می توانید جک مورد نیاز خود را از بین سایر انواع جک انتخاب نموده و تهیه کنید.