معرفی شارژر باطری و استارتر خودرو + نحوه استفاده از آن

شارژر باطری و استارتر خودرو

شارژر باطری و استارتر خودرو

مشکلات مربوط به سیستم استارت بیشتر از آن چیزی است که فکر می کنید، اما رانندگان اغلب آن­ ها را با سایر مشکلات خودرو اشتباه می گیرند. برخی اوقات امکان دارد خودرو شما از حرکت بایستد اما شما علت آن را ندانید. امکان دارد فکر کنید که بنزین شما تمام شده است، اما در حقیقت مشکل مربوط به باطری ماشین بوده که با شارژر باطری و استارتر خودرو قابل حل خواهد بود.

خالی شدن باتری ماشین می تواند باعث کار نکردن استارت ماشین شود که نتیجه ای جز روشن نشدن ماشین نخواهد داشت. تنها راه حلی که می توان برای شارژ شدن ناگهانی باطری و روشن شدن خودرو در نظر گرفت، استفاده از یک شارژر باطری و استارتر خودرو است. در قدم بعدی با نحوه کار کردن استارتر های باتری به طور کامل آشنا خواهید شد.

استارتر خودرو چه وظیفه ای را بر عهده دارد؟

استارتر قابل حمل، یک بسته باتری قدرتمند بوده که به طور خاص برای تقویت باتری تخلیه شده وسیله نقلیه بدون کمک ماشین یا منبع برق دیگر طراحی شده است. برق مستقیماً از استارتر گرفته می شود. با استفاده از مجموعه ای از کابل های تقویت کننده مخصوص شارژر باطری و استارتر خودرو به باتری تخلیه شده منتقل می شود.

در سال های اخیر، باتری تخلیه شده ماشین باید با کمک یک ماشین دیگر و یک جفت کابل تقویت کننده تقویت می شد. یک وسیله نقلیه با باتری شارژ شده، برق را از طریق کابل ها به وسیله نقلیه با باتری تخلیه شده منتقل می کند.

این روش اگر چه موثر بود، اما دو ایراد بر آن وارد است. نه تنها به ماشین دیگری نیاز دارد، بلکه به مجموعه ای از کابل های تقویت کننده نیز نیاز دارد که خیلی کاربردی یا آسان برای استفاده نیستند. به لطف پیشرفت‌ های تکنولوژیکی عمده در کارکرد باتری‌ ها، باتری تخلیه‌ شده خودرو را می‌ توان با یک باتری لیتیومی قابل حمل قدرتمند(استارتر) بدون کمک خودروی دیگری شارژ کرد. شارژر باطری و استارتر خودرو شبیه پاور بانک هایی هستند که معمولاً برای شارژ تلفن هوشمند یا تبلت از آن ها استفاده می کنید.

با این تفاوت که دارای یک خروجی 12 ولتی است که کابل های تقویت کننده ویژه به آن وصل می شوند. این دستگاه ها از نظر اندازه، فناوری (لیتیوم یا سرب)، ظرفیت باتری و قدرت میل لنگ متفاوت هستند. بهترین استارتر ها دارای باتری ‌های لیتیوم یونی با ظرفیت بالا و آمپر قوی هستند. اکثر آن ها با همان ویژگی های یک باتری قابل حمل مانند خروجی USB، چراغ قوه و غیره عرضه می شوند.

بیشتر بخوانید: انواع تجهیزات تعمیرگاهی خودرو برای خرید

دلایل روشن نشدن و استارت نخوردن خودرو چیست؟

هر یک از این اجزای خودرو دارای چندین بخش است که همه با هم کار می کنند تا  خودرو شما به کار خود ادامه دهد. باطری ماشین استارت را تغذیه می کند. باطری با شارژر باطری و استارتر خودرو قابل شارژ خواهد بود. موتور استارتر، دینام شما را راه اندازی می کند. دینام باطری را شارژ می کند.

در حالی که رایج ‌ترین مشکل در اینجا شارژ باتری است، هر گونه وقفه در این فرآیند می تواند از روشن شدن وسیله نقلیه شما جلوگیری کند. اگر باطری ماشین تمام شود یا به طور ناگهانی تخلیه شود، در کار استارت خلل ایجاد می شود. بنابر این باید از روشی استفاده کرد که بتواند شوکی ناگهانی به باطری وارد کند تا استارت بخورد.

بیشتر بخوانید: خرید تجهیزات تعمیرگاهی خودروهای سنگین

انواع مختلف شارژر باطری و استارتر خودرو و ویژگی های آن ها

شارژر باطری و استارتر خودرو

شارژر باطری و استارتر خودرو

در بازار باطری های مختلفی عرضه می شوند که معمولاً همه آن ها قابلیت شارژ شدن مجدد را دارند. طول عمر باطری به عامل هایی از جمله میزان شارژ باطری بستگی دارد. به همین ترتیب می توان از دو نوع مختلف شارژر باتری استفاده نمود.

1-شارژر قطره ای

این نوع شارژر نمی تواند توقفی در روال شارژ ایجاد کند. در این صورت اگر به شکل مداوم از این شارژر در روند شارژ باتری خود استفاده کنید، احتمال خرابی افزایش پیدا می کند. روش هایی که از آن برای شارژ باتری استفاده می کنید نیز می توانند تاثیری در عمر آن داشته باشند. روش های دستی و اتوماتیک دو روشی هستند که می توان باطری خودرو را با آن شارژ کرد. در روش دستی هنگام شارژ کردن مقدار زیادی انرژی با جریان زیاد وارد باطری می شود.

شارژ شدن باتری تا زمان پر شدن آن و حتی بعد از پر شدن نیز ادامه می یابد. به همین دلیل در طول زمان باعث می شود که طول عمر باتری کاهش پیدا کند. در شارژر باطری و استارتر خودرو اتوماتیک شارژ شدن کاملا بر عکس روش قبل است. در این روش انرژی به صورت پله ای به باطری وارد می شود. پس از این که روند شارژ دهی به باطری به پایان رسید، این عملیات متوقف می شود. با این کار دیگر به باطری آسیبی وارد نخواهد شد.

2-شارژر شناور

معمولاً بیشتر افراد از این نوع شارژر ها استفاده می کنند. این نوع شارژر ها با اتمام فرآیند انرژی رسانی به باطری حتی اگر آن ها را جدا نکنید انجام شارژ رسانی را متوقف می کنند. با این روش می توانید طول عمر باطری را افزایش دهید.

نحوه و دستورالعمل استفاده از استارتر باطری خودرو

شارژر باطری و استارتر خودرو با یک سر قرمز و مشکی عرضه می شوند. نحوه استفاده از آن ها بدین شرح است.

  • ماشین را خاموش کنید. سوئیچ را بیرون بیاورید.
  • کابل مثبت قرمز را به ترمینال مثبت باطری وصل کنید.
  • کابل منفی سیاه را به بلوک موتور یا یک قطعه فلزی غیر رسانا در خودرو خود وصل کنید.
  • هنگامی که گیره های کابل شما در جای مناسب قرار گرفتند، می توانید استارتر قابل حمل خود را روشن کنید. در این مرحله نیز از روشن کردن خودرو خودداری کنید.
  • پس از گذشت چند دقیقه و اجازه دادن به استارت جریان برق از دستگاه را به باطری ماشین شما، می توانید موتور را روشن کنید.

جمع بندی و  نکاتی برای خرید شارژر و استارتر باطری باطری

با استفاده از شارژرهای خودرو می توانید در هر زمان و مکان از این امکان استفاده کنید یا بدون نیاز به خرید باطری مجدد آن را شارژ کنید. نکات ایمنی وجود دارد که هنگام کار با شارژر باطری و استارتر خودرو حتماً باید رعایت کنید. وقتی که باطری در حال شارژ است باید آن را از ماشین جدا کنید. با این حال می توانید برای جلوگیری از خطر احتمالی، یک دستمال مرطوب را روی پیچ های در باطری قرار دهید.

اگر این نکات مهم را در نظر بگیرید با خیال راحت می توانید باطری خودرو خود را شارژ کنید. در یک نگاه کلی، می دانید زمانی باید از استارتر ها استفاده کنید که در موقعیت ضروری باطری خودرو شما خالی شده باشد و شما راهی برای تعویض باطری ندارید. این شارژر ها ظرفیت محدودی دارند و باید در سریع ترین زمان ممکن باطری خودرو خود را تعویض کنید. قیمت این دستگاه ها نیز بر اساس ظرفیت انرژی آن ها و جریان حداکثری شارژر باطری و استارتر خودرو است که می توانید آن ها را تهیه کنید.