دستگاه نیتروژن ساز و تستر ایسیو خودرو؛ 2 نیاز اصلی تعمیرگاه ها
کاربرد دستگاه نیتروژن ساز در صنعت خودرو
دستگاه نیتروژن ساز یا مولد باد نیتروژن برای پر کردن هوای داخل لاستیک خودرو با گاز نیتروژن استفاده می شود. صنعت هواپیماسازی، خودروهای مسابقه ای و ارتش برای دهه ها لاستیک های خود را با نیتروژن باد میکنند. نیتروژن با حفظ فشار مناسب در لاستیک ها کمک می کند. با انجام این کار، طول عمر را افزایش داده، مسافت پیموده شده گاز را بهبود می بخشد و از رینگ ها در برابر آسیب ناشی از فشار کم تایر محافظت می نماید.
گاز نیتروژن چیست؟
بدن انسان حاوی حدود 7 درصد نیتروژن بوده که چهارمین عنصر فراوان در بدن می باشد. حدود 78 درصد جو زمین از نیتروژن، 21 درصد از اکسیژن و بقیه گازهای نجیب مختلف دیگر تشکیل شده است. بنابراین نیتروژن در مقادیر زیادی در هوا وجود دارد. نیتروژن برای کاربردهای مختلف صنعتی و به ویژه در بخش حمل و نقل بسیار مفید است.
دستگاه نیتروژن ساز چیست؟
مولدهای نیتروژن جمع و جور و کارآمد برای طیف وسیعی از کاربردها مناسب هستند. از تایر فروشی های کوچک گرفته تا نمایندگی های بزرگتر و با حجم بالا یا شرکت های حمل و نقل از جمله کارایی دستگاه نیتروژن ساز می باشد.
مولد نیتروژن به صورت دستی، قابلیت تزریق باد نیتروژن به دو چرخ به طور همزمان و سیستم خلاء مجزا برای تخلیه هوای داخل لاستیک را دارد. ایجاد خلاء برای تزریق باد نیتروژن به صورت دستی انجام می شود.
برای خرید تجهیزات تعمیرگاهی خودرو با ما تماس بگیرید.
اصول کار مولد نیتروژن چیست؟
هوا تحت فشار از ظرفی عبور نموده که دارای بستر جاذب CMS می باشد. این بستر توانایی قوی تری در جذب اکسیژن در مقایسه با نیتروژن دارد. بنابراین، اکسیژن در بستر باقی مانده و گازی که از ظرف خارج می شود، از نظر نیتروژن غنی شده است. در حالی که اگر بستر به حداکثر ظرفیت خود برای جذب اکسیژن برسد، با کاهش فشار و آزادسازی اکسیژن جذب شده به راحتی می توان آن را بازسازی کرد. بنابراین، در همان روش، چرخه دیگری برای تولید نیتروژن شکل می گیرد.
کاربرد نیتروژن در بخش حمل و نقل
تحقیقات نشان می دهد که بیش از شصت درصد از رانندگان در بخش حمل و نقل با لاستیک هایی رانندگی نموده که فشار نامناسبی دارند. لاستیک با “هوای معمولی” به سرعت در طول زمان پنج تا ده درصد نرم تر می شود. مولکول های اکسیژن آنقدر کوچک بوده که از لاشه لاستیک خودرو خارج می شوند. مولکول های نیتروژن بزرگتر هستند و به سختی فرار می کنند.
لاستیک هایی که با نیتروژن باد می شوند، با سرعت کمتری سایش می شوند. این مهم کاهش مصرف سوخت را تضمین می کند. فشار کمتر از بیست درصد منجر به کاهش 30 درصدی عملکرد سریع لاستیک می شود. 30 درصد فشار پایین حتی منجر به مصرف سوخت متوسط 5 درصد بیشتر می شود.
مزایای تایرهای پر از نیتروژن چیست؟
نیتروژن موجود در لاستیک ها دارای مزایای زیادی بوده، از جمله می توان به نگه داشتن لاستیک ها برای مدت طولانی تری اشاره نمود. لاستیک های دارای نیتروژن به طور متوسط 4 برابر کمتر از لاستیک های دارای باد فشار از دست می دهند.
توصیه می شود برای لاستیک های پر از هوا، فشار را یک بار در ماه بررسی کنید. برای لاستیک های دارای نیتروژن 4 بار در سال کافی است. علاوه بر این مزیت، مزیت های دیگر نیز در رابطه با هزینه و ایمنی وجود دارد. در تایرهای پر از نیتروژن لاستیک ها به طور یکنواخت ساییده شده و مقاومت غلتشی بهینه می شود.
بیشتر بخوانید: دستگاه تنظیم باد دیجیتال چگونه کار می کند؟
نحوه کار دستگاه تستر ایسیو خودرو و عیب یابی آن
دنیای تجارت امروز با تکنولوژی در حال توسعه تکامل می یابد. صنعت در حال تحول نیازمندی های جدیدی را به همراه دارد. یکی از این الزامات تست ECU خودرو است که با نام های مختلفی مانند ECU، واحد کنترل موتور شناخته می شود. دستگاه تستر ایسیو خودرو ECU یا واحد کنترل موتور وظیفه اجرای سیستم ها و عملکردهای موتور خودرو را بر عهده دارد. در صورت مشکوک بودن به خطا در سیستم، تست ECU برای یافتن مشکل و رفع آن لازم است.
دستگاه تستر ایسیو خودرو ECU چگونه کار می کند؟
سنسورهایی در سرتاسر موتور خودرو قرار دارند و همه آنها اطلاعات را به ECU وارد می کنند. به عنوان مثال یک سنسور در مبدل کاتالیزوری وجود دارد که سطح اکسیژن در سیستم اگزوز را کنترل می نماید. ECU سپس خوانش سنسورها را پردازش نموده و با روشن کردن چراغ مدیریت موتور، راننده را آگاه می کند.
دستگاه تستر ایسیو خودرو همچنین نحوه عملکرد موتور را در صورت لزوم تنظیم نموده، به عنوان مثال، اگر مقدار اکسیژن وارد شده به موتور خیلی کم باشد، تغییری برای ورود بیشتر به سیستم از طریق واحد کنترل ایجاد می شود. تعداد زیادی سنسور در موتور خودرو تعبیه شده، که به ECU متصل بوده و آن را قادر می سازد به عنوان سیستم عصبی مرکزی خودرو عمل کند. به دلیل اهمیت این عملکرد، هر زمان که چراغ مدیریت روشن شود، باید یک تست ECU انجام شود.
بیشتر بخوانید: دستگاه ساکشن روغن چیست و چه کاربردی دارد؟
تست و تعمیر ECU
اگر مشکلی در واحد کنترل موتور وجود دارد، ممکن است مشکل از سیم کشی برق باشد. به عنوان مثال، اگر DPF کاملا جدیدی دارید، اما سیمکشی ECU شما درست نبوده، شاید ایسیو به شما بگوید که DPF مسدود شده است. ممکن است سیم کشی فرسوده شده یا سنسورهای سیستم اگزوز مسدود شده و در نتیجه یک قرائت نادرست ایجاد کند.
مکانیک تست ECU را انجام داده تا تشخیص دهد که سنسورها کجا اشتباه می کنند. سپس به صورت دستی ماشین را بررسی نموده تا عیب را پیدا کند. اگر واحد کنترل موتور دقیق نباشد، تعمیر ECU برای سنسور یا سیم کشی لازم است. از آنجا که هیچ راهی برای دانستن اینکه آیا مشکل واقعی است یا نه وجود ندارد، راننده باید همیشه هنگام روشن شدن چراغ مدیریت موتور، خودرو را بازرسی کند.
ECU Remapping چیست؟
ECU Remapping می تواند با بازنویسی تنظیمات پیش فرض ساخت ECU با نرم افزار جدید، که شامل تغییر تنظیمات رایانه داخلی بوده، بهترین استفاده را از خودروی شما ببرد. این مهم معمولاً برای بهبود عملکرد کلی خودرو انجام می شود. برخی از رانندگان درخواست نموده تا این کار انجام شود و عملکرد موتور خودرو تغییر کند.
این فرآیند می تواند بین 30 دقیقه تا یک ساعت طول بکشد و برای یک فرد حرفه ای فرآیندی نسبتاً ساده است. نقشه برداری مجدد به نام های reflashing یا chipping نیز شناخته می شود.
سخن پایانی
دستگاه نیتروژن ساز برای لاستیک خودرو و کامیون کاربرد دارد. لاستیک های بادشده با نیتروژن برای کاربردهای خدماتی بسیار تخصصی مانند حمل و نقل هوایی، معدن، یا ساخت و ساز مفید هستند. نیتروژن خشک، تغییرات فشار لاستیک ها را کاهش می دهد. اگر مشکوک هستید که مشکلی در ECU خودرو وجود دارد و فکر می کنید که نیاز به تست یا تعمیر ECU دارید، حتماً آن را پیگیری نمایید.