صفر تا صد معرفی تجهیزات تعمیرگاهی خودرو – قسمت دوم

معرفی تجهیزات تعمیرگاهی

معرفی تجهیزات تعمیرگاهی

 

در قسمت اول این بحث درباره برخی از مهم ترین تجهیزات تعمیرگاهی خودرو صحبت کردیم و کاربردهای آن را نیز بیان نمودیم. در قسمت دوم نیز مطلب را درباره سایر تجهیزات تعمیرگاهی ماشین، قیمت تجهیزات و روش های خرید ادامه می دهیم. با ما همراه باشید.

صفر تا صد معرفی تجهیزات تعمیرگاهی خودرو قسمت اول

فهرست مطالبی که در این مقاله می خوانید به صورت زیر هستند:

 

انواع جک تعمیرگاهی خودرو

انواع جک تعمیرگاهی خودرو، یکی از مهم ترین بخش های تجهیزات تعمیرگاهی به حساب می آیند. همه می دانیم که هر کدام از انواع جک ها، نقش بسیار مهم و موثری را در روند تعمیرات یک خودرو ایفا می کنند. این جک ها در انواع مختلفی وجود دارند و هر کدام از ان ها بر اساس ویژگی ها و کاربردهایی که دارند، انتخاب و خریداری می شوند.

عموماً جک ها برای تعویض تایرها و یا تعمیر بخش های مربوط به این قسمت است که مورد استفاده قرار می گیرند. به طور کلی می توان گفت که مکانیزم کاری جک ها، تقریباً با یکدیگر برابر هستند و تمامی آن ها در مسیر وارد نمودن نیرو در جهت بالا بردن خودرو استفاده می شوند. با این حال علاوه بر همین مکانیزم ساده ای که توضیح داده شد، روش کار هر کدام از این تجهیزات با دیگری فرق دارد.

از مهم ترین انواع جک تعمیرگاهی خودرو می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم :

  • جک هیدرولیکی روغنی
  • جک سوسماری
  • جک برقی ماشین
  • جک خرک
  • جک صافکاری
  • جک لوزی خودرو
  • جک ثابت ماشین
  • جک بالابر خودرو
  • جک گازی ماشین
  • جک پنوماتیک
  • جک پالت

این موارد از جک ها نه تنها برای تعمیر و تعویض تایرها، بلکه برای صاف کاری و شاسی کشی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. اما جالب است بدانید که جک ها بر اساس تحمل وزن خودرو، به دسته بندی های مختلف دیگری هم، تقسیم می شوند.

مثلاً انواع جک دوستون، جک قیچی، جک چهار ستون، جک تک ستون و غیره، هر کدام از انواع جک هایی هستند که می توانند به صورت جک 2 ستون ظرفیت 4 تن هیدرولیک، جک 4 ستون ظرفیت 3500 کیلو گرم با جک تو دلی، جک قیچی تو کار ظرفیت 3200 کیلوگرم و غیره معرفی شوند.

نکات مهم در خرید جک تعمیرگاهی خودرو

همان طور که در قسمت قبلی به آن اشاره کردیم، جک ها یک وسیله بسیار مهم در تجهیزات تعمیرگاهی به حساب می آیند. اما این وسیله ها در عین اینکه کارایی یکسانی دارند، ویژگی ها و کاربردهای خاص و منحصر به ساختمان خودشان برایشان طراحی شده است. از این رو در هنگام خرید جک تعمیرگاهی خودرو، نکاتی است که باید به صورت عمومی و خصوصی به آن پرداخته شود.

در ادامه ما به ذکر این نکات و شرح ویژگی های مربوط به آن ها خواهیم پرداخت :

1-نوع خودرو:

اولین نکته ای که در هنگام خرید جک تعمیرگاهی باید به آن دقت نمود، نوع خودرویی است که معمولاً قصد کار در زمینه تعمیرات آن را دارید. البته که نوع خودرو به لحاظ وزن آن است که مورد بررسی قرار می گیرد. مثلاً برای ماشین هایی که وزن شان کمتر از سه تن است، شما می توانید از جک های پیچی جمع شونده استفاده کنید. این مدل جک ها، کم جا هستند.

همچنین برای خرید آن ها نیاز نیست که شما هزینه های سنگینی را متقبل شوید. اما اگر خودروهای بالای سه تن را برای تعمیرات در نظر دارید، حتماً باید جک های قوی تری را برای این کار انتخاب کنید. مثلاً جک های روغنی یکی از بهترین گزینه ها برای خودرو های نیمه سنگین مانند وانت، خواهند بود.

2-محیط کاری:

دومین موردی که در هنگام خرید جک باید به آن ها دقت شود، نوع محیط کاری است که قرار است جک در آن جا قرار گیرد. مثلا خیلی از محیط ها آلودگی خیلی زیادی نسبت به محیط های مکانیکی عادی دارند، در این شرایط مثلا جک های ماردونی، یکی از بهترین انتخاب ها خواهند بود.

3-سیستم ایمنی:

شاید باور نکنید اما سیستم ایمنی یک جک نیز، یکی از مهم ترین مواردی محسوب می شود که در هنگام خرید آن باید به آن دقت شود. سیستم ایمنی از نوع مکانیکی یا هیدرولیکی، از جمله مهم ترین انواع سیستم های ایمنی هستند که معمولا برای جک ها در نظر گرفته می شوند.

4-وزن جک خودرو:

برای کسانی که در محیط تعمیرگاه کار می کنند، وظیفه جابجایی جک ها، امری بسیار رایج تعریف می شود. بنابراین برای خرید یک جک، باید دقت کنید که متریال، ساختار و وزن انتخاب شده برای آن، به گونه ای انتخاب شود که قابلیت جابجایی آن توسط یک نیروی انسانی، راحت انجام گیرد.

5-سهولت در کار و استفاده:

بله! این مورد نیز به نوبه خود یکی از موارد مهم در زمان خریداری انواع جک ها تعریف می شود. مثلاً جک های برقی، به دلیل راحتی در روش استفاده، یکی از پرطرفدارترین انواع جک ها هستند. چرا که در این نوع جک، معمولاً دیگر نیازی به صرف نیروی انسانی بسیار زیاد نخواهد بود و اپراتور مکانیک، می تواند تنها با زدن یک دکمه و بدون اینکه اهرمی را تکان دهد، خودرو را جابجا نماید.

6-قیمت:

این موضوع نیز یکی از موارد مهم خریداری جک است. یادتان باشد که جک تعمیرگاهی، باید در عین برخورداری از کارایی بالا، از قیمت مقرون به صرفه ای نیز برخوردار باشد.

اتاق رنگ خودرو چیست + نکات مهم در خرید

همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، این اتاق، مکانی است که در آن، پروسه رنگ آمیزی خودرو انجام می شود. همه می دانیم که رنگ کردن بدنه خودرو، یکی از رایج ترین اتفاقاتی است که حتماً بعد از ورود ضربه و یا آسیب جدی به بدنه، باید برای تعمیر آن انجام شود.

همه می دانیم که رنگ، یک ماده بسیار حساس است و برای رنگ آمیزی هر وسیله ای، علی الخصوص خودرو، شما نیاز به یک محیط تمیز و به دور از ذرات گرد و غبار و یا ذرات مزاحم، دارید. اتاق رنگ خودرو، اتاقکی است که مراحل رنگ رزی بدنه خودرو در آن انجام می شود.

مراحلی مانند پاشش رنگ های مایع به صورت دستی یا اتوماتیک ، فیلتر کردن رنگ ها و همچنین پخت یکنواخت و یک دست رنگ بدنه خودرو، از جمله مهم ترین کارهایی است که در اتاق رنگ خودرو انجام می شود. اتاق رنگ خودرو معمولاً در محیط های تعمیرگاهی، صافکاری، نقاشی های مدرن و یا سالن مونتاژ خودرو مورد استفاده قرار می گیرد.

اتاق رنگ خودرو، در واقع محوطه ای است که به واسطه آن، یک پارتیشن جدا به نقاش خودرو تعلق می گیرد. فیلترینگ هوای داخلی این اتاقک به گونه ای انجام می شود که کاملا در تعادل در با سلامت محیط زیست و سلامت جسمی انسان باشد. کما اینکه تمامی تجهیزات مورد نیاز نقاش خودرو نیز در این همین محوطه، به راحتی تعبیه شده است.

حالا که کاملاً با تعریف و کارایی اتاق رنگ خودرو آشنا شدیم، در ادامه به ریز نکاتی که باید در حین خرید این اتاقک به آن دقت کنیم، می پردازیم:

1-توان عملکرد اتاق: این مورد یکی از مهم ترین مواردی است که باید در هنگام خرید اتاقک رنگ به آن دقت شود. توانایی عملکرد این اتاقک تا حد قابل توجهی بر کیفیت عملکرد آن تاثیر می گذارد.

2-مقاومت و پایداری دراز مدت: اتاق رنگ، یک اتاقک بسیار پرکاربرد است که معمولاً خودروها باید در آن برای رنگ رزی قرار گیرند. از این رو مهم است که این وسیله از مقاومت بلند مدتی برخوردار باشد تا هزینه های زیادی که صرف خریداری آن می شود، در نهایت مقرون به صرفه برآورد گردد.

3-بهره مندی از مواد اولیه مرغوب: این مورد نیز در ارتباط با مورد قبلی که بحث پایداری و مقاومت اتاقک است، مطرح خواهد شد. هر چقدر مواد اولیه ساخت اتاقک، مرغوب تر باشد، طبیعتا ماندگاری و پایداری بیشتری برای آن تعریف خواهد شد.

4-راه اندازی و نصب سریع و به موقع: این گزینه، مورد بسیار مهمی برای خرید نه تنها اتاق رنگ، بلکه تمامی تجهیزات تعمیرگاهی تلقی می شود. چرا که هر چقدر راه اندازی این نمونه ها سریع تر انجام شود، هزینه ها و دردسرهای مربوط به کار با این اتاقک ها نیز، کمتر خواهد شد.

5-ارائه خدمات پس از فروش، قیمت مقرون به صرفه و مناسب، شرایط خرید و سابقه و اعتبار شرکت فروشنده: این موارد کاملا به مجموعه ای که اتاقک از آن خریداری شده، بر می گردد و از اهمیت زیادی نیز برخوردارند.

بخار شوی صنعتی چیست؟

بخارشوی صنعتی، یک وسیله بسیار پرکاربرد برای شست و شوی فضای داخلی ماشین و در کل برای شست و شوی ماشین می باشد. این وسیله، کاربرد خیلی زیادی در فضاهای مکانیکی بوده و یکی از تجهیزات تعمیرگاهی پرکاربرد تعریف می شود.

بخارشوی های صنعتی به گونه ایی طراحی می شوند که توانایی تولید فشار های بیشتر از اتمسفر را دارند. توانایی این بخار شوها در نظامت خودرو بسیار بالاست و در توان و قدرت بسیار متفاوتی، طراحی و تولید می شوند. اصولاً بخارشوهای صنعتی با استفاده از سوخت های دیزلی نظیر گاز و گازوئیل، تامین انرژی می کنند اما این قابلیت نیز وجود دارد که توانایی تامین انرژی توسط انرژی الکتریکی را نیز داشته باشند.

از مهم ترین دلایلی که از بخارشوی های صنعتی برای نظافت فضای داخلی خودرو استفاده می شود، مقرون به صرفه بودن این دستگاه است. در واقع بخارشوی های صنعتی به گونه ای طراحی می شوند که برای شستشو ماشین نسبت به روش های قدیمی آب و انرژی کمتری استفاده می کنند.

علاوه بر این، کم بودن استهلاک تجهیزات مکانیکی ماشین کمتر را نیز می توانیم یکی دیگر از مزیت های استفاده از بخارشوی صنعتی تعریف کنیم. این وسیله عموما در مکان های تعمیرگاهی مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. اما کارواش ها، یکی از مهم ترین و پرکاربردترین مکان هایی هستند که از این وسیله موارد استفاده بسیار زیادی دارند.

موارد زیادی وجود دارند که در هنگام خرید یک بخارشوی صنعتی باید لحاظ شوند. اما از مهم ترین آن ها می توانیم به کارایی و قدرت بالا، ماندگاری بالا، قدرت نظافت زیاد، سهولت در کارایی و استفاده، قیمت مقرون به صرفه و غیره اشاره نماییم. البته که شرکت و مجموعه ای که این دستگاه از آن خریداری می شود نیز یکی از مهم ترین نکاتی است که در هنگام خرید این دستگاه باید به آن دقت شود.

مزایای تنظیم فرمان ماشین

عموماً عملکرد فرمان ماشین ها، بر اساس محور چرخ های جلوی خودرو است که انجام می شود. البته که این محور نسبت به خطوط و محورهای مختلف جلوبندی، زوایای متعدد و مختلفی دارد. اما وقتی صحبت از تنظیم فرمان می شود، منظور ما فاصله داخلی بین قسمت جلو و عقب چرخ های جلو اتومبیل می باشد.

اهمیت تنظیم فرمان، آنقدر بالاست که خیلی راحت می تواند کیفیت رانندگی و سواری گرفتن سرنشینان از خودرو را تحت تاثیر خود قرار دهد و تجربه ای نا مطلوب را بر جای بگذارد، از این رو ما در ادامه به بررسی مزایای تنظیم فرمان خواهیم پرداخت.

همه می دانیم که فرمان پذیری و کنترل اتومبیل، یکی از مهم ترین و حیاتی ترین اتفاقاتی است که طی رانندگی انجام می گیرد. این سلسله مراتب خصوصاً در سرعت های بالا، جلوه خیلی مهم تری پیدا می کند. جالب است بدانید که فرمان پذیری درست و به موقع و کنترل اتومبیل توسط راننده، علاوه بر هوشیاری خود راننده تا حدی قابل توجهی به تنظیم فرمان ماشین بستگی دارد.

علاوه بر این، تنظیم نبودن درست استاندارد فرمان خودرو، یکی از مهم ترین دلایلی است که می تواند ساییدگی لاستیک های جلوی ماشین را به همراه داشته باشد.

در واقع اگر بخواهیم از اهمیت خیلی بالای تنظیم فرمان صحبت کنیم، می توانیم به این موضوع اشاره کنیم که عدم اجرای چنین امری در فرمان خودرو، می تواند در سرعت های بالا، واژگونی کامل خودرو را به همراه داشته باشد و در نتیجه، خسارات مالی و جانی بسیار زیادی را به بار آورد.

البته که این موضوع تنها معطوف به سرعت های بالا نخواهد شد و در سرعت های پایین نیز، مشکل پیچاندن فرمان را خواهید داشت. از این روی پیشنهاد می شود که به محض احساس کوچک ترین اختلال در فرمان پذیری خودرو، حتما این موضوع را پیگیری نموده و درصدد برطرف نمودن آن برآیید.

معرفی تجهیزات تعمیرگاهی

معرفی تجهیزات تعمیرگاهی

 

دستگاه تستر ایسیو چیست؟

دستگاه تیستر ایسیو، یکی از جدیدترین تکنولوژی هایی است که در زمینه تعمیرات ماشین پدیدار شده و اتفاقا روش کاری بسیار جالبی نیز دارد. تستر ایسیو یک نوع دستگاه شبیه ساز خودرو است. در واقع متخصص این دستگاه قادر است که بدون وجود خود دستگاه، به راحتی پارامترهای مختلف خودر مانند نظیر سر انژکتور و کوئل ها و همچنین کارکرد سنسورهای مختلف را ایسیو عیب یابی و همچنین کنترل نماید.

به طور کلی، این دستگاه از اهمیت خیلی زیادی در بین تجهیزات تعمیرگاهی برخوردار است. عموماً تحقیقات و بررسی ها حاکی از این است که با طراحی و گسترش تولید انواع خودروهای انژکتور، استفاده از دستگاه تست ایسیم نیز به یک موضوع جدایی ناپذیر برای تعمیرگاه های خودرو تبدیل شده است.

به طور کلی، از جمله مهم ترین مزیت ها و کاربردهای دستگاه تستر ایسیو می توانیم به موارد زیر اشاره نماییم :

  • سهولت کار عیب یابی خودرو
  • تست سلامت قطعات مختلف خودرو مانند انژکتور، دریچه گاز برقی، سنسور اکسیژن و تست استپر موتور
  • تست مدار قدرت ایسیو که شامل مواردی مانند برق 5 ولت، رله اول ایسیو، رله دوم ایسیو و همچنین چراغ چک می شود.
  • تست مدار انژکتور های ایسیو، مدار داخلی ایسیو که شامل دمای آب ، دمای هوا ، فشار هوا ، دریچه ی گاز می شود، مدار فن دور تند و دور کند، چراغ ایموبیلایزر پشت آمپر بر روی پنل تستر، مدار سنسور موقعیت میل سوپاپ ایسیو، مدار شیر برقی کنیستر ایسیو یر روی پنل، مدار داخلی سنسور دور موتور ایسیو، مدار کولر ایسیو.
  • تست سوئیچ تمامی خودرو های 206، (بی اس آی) خودروی 206
  • قابلیت نصب دستگاه دیاگ (خواندن و پاک کردن خطاها و دیدن پارامتر های ایسیو)
  • قابلیت نمایش منفی ایسیو (دمای آب، پمپ، سنسور، دریچه ی گاز)
  • قابلیت نمایش کارکرد شیر برقی کنیستر

چگونه تعمیرگاه خودرو راه اندازی کنیم؟

راه اندازی یک تعمیرگاه خودرو یعنی قصد دارید به عنوان یک کارآفرین مشغول به کار شوید. همان طور که می دانید برای موفقیت در چنین مشاغلی نیازمند یک برنامه ریزی دقیق هستید. به عنوان مثال باید بدانید هزینه راه اندازی یک تعمیرگاه خودرو چه قدر است و یا به چه مجوزهایی برای راه اندازی آن نیاز دارید؟

علاوه بر این، باید به این نکته توجه کنید که شما نباید فقط در یک زمینه، تخصص داشته باشید. در واقع زمانی که ایده ی کسب و کار خود را پیدا کرده اید و تصمیم گرفتید که به طور تخصصی یک تعمیرگاه خودرو راه اندازی کنید باید تخصص های لازم در این زمینه را هم داشته باشید.

به عنوان مثال، باید تعمیر انواع خودروها اعم از خودروهای سنگین، نیمه سنگین، سبک، اتوبوس های شهری و بین شهری و ماشین های تصادفی را بلد باشید. قطعات این خودروهای را به خوبی بشناسید و لوازم یدکی مربوط به تعمیر و صافکاری هر کدام از آن ها را داشته باشید.

هزینه های راه اندازی تعمیرگاه خودرو

بدون شک یکی از مهم ترین پارامترها برای راه اندازی هر نوع کسب و کاری، اطلاع داشتن از هزینه های راه اندازی شغل مورد نظر و داشتن هزینه ی لازم برای راه اندازی آن است. طبیعتاً راه اندازی تعمیرگاه خودرو نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. بنابراین بهتر است قبل از اینکه هر گونه اقدامی مبنی بر راه اندازی تعمیرگاه خود انجام دهید، ابتدا هزینه های اولیه که برای افتتاح این کسب و کار لازم است را برآورد کنید. این نکته به شما کمک می کند که در وسط راه دچار هزینه های اضافه تر نشوید و یا سرمایه خود را از دست ندهید.

در این راستا باید متذکر شویم هزینه های راه اندازی تعمیرگاه خودرو متغیر می باشد و عوامل مختلفی بر روی آن تاثیر می گذارند. به عنوان مثال، هزینه اجاره مغازه یکی از این عوامل است. اگر دارای ملکی شخصی برای این کار نیستید باید هزینه های اجاره یا خرید تعمیرگاه را تخمین بزنید.

عامل دیگری که بر هزینه این کسب و کار تاثیر می گذارد هزینه های ناشی از تجهیزات مورد نیاز بیمه است. همان طور که اشاره نمودیم یک تعمیرگاه خودروی تخصصی باید تمام تجهیزات، قطعات و لوازم یدکی انواع خودروها را داشته باشد.

بنابراین می توان گفت، هزینه اجاره یا خرید مغازه، بیمه، بالابر هیدرولیکی مکانیکی، مجموعه ابزارآلات مکانیکی و لوازم یدکی صافکاری از جمله عواملی هستند که هزینه ی راه اندازی یک تعمیرگاه تخصصی خودرو را مشخص می کنند. در طرف مقابل، صاحب متقاضی راه اندازی این تعمیرگاه باید بتواند هزینه های ثابت، متغیر و درآمد و سود خالصی که از راه اندازی این شغل به دست می آورد را محاسبه کند.

نکات مهم برای راه اندازی تعمیرگاه خودرو

تجهیزات تعمیرگاهی

 

راه اندازی یک تعمیرگاه خودروی تخصصی و موفق نیازمند رعایت نکات مختلفی است که عبارتند از:

1-داشتن تجهیزات و ابزارآلات کامل

همان طور که می دانید تعمیرگاه خودرو مکانی برای عیب یابی و تعمیر انواع خودروها است. لذا اگر تعمیرگاهی مجهز به تمام تجهیزات مکانیکی و عیب یابی خودرو نباشد با استقبال خوبی از سوی مشتریان مواجه نمی شود. لذا یکی از مهم ترین نکات بعد از تهیه مکان مناسب برای تعمیرگاه، خرید تجهیزات تخصصی این حرفه است که از جمله آن ها می توان به دستگاه تعویض لاستیک، انواع آچار، جک بالابر خودرو، گریس پمپ دستی، دستگاه بالانس، دستگاه تنظیم باد لاستیک و .. اشاره نمود. البته تنها خرید این تجهیزات مهم نیست و تعمیرکار خودرو نیز باید کار با تمام این تجهیزات را بلد باشد.

2-محل دسترسی به تعمیرگاه

از دیگر نکات مهم برای راه اندازی تعمیرگاه خودرو، مکان مناسب است. در واقع هر چه دسترسی به محل تعمیرگاه شما برای مشتریان راحت تر باشد طبیعتاً مشتریان بیشتری به شما مراجعه می کنند. عموماً تعمیرگاه های خودرو در گاراژها و در کنار چند مغازه تعمیراتی دیگر قرار می گیرد. اما اگر تمایل دارید مغازه ی خود را در خیابان راه اندازی کنید باید به نکاتی همچون محل پارک خودروها، چگونگی ورود آن ها به داخل مغازه، اختصاصی مکانی برای قرارگیری خودرو در مغازه و موارد این چنینی را در نظر بگیرید.

3-انتخاب نام مناسب برای تعمیرگاه

یک نام تجاری خوب و قدرتمند برای کسب و کار خود انتخاب کنید. تا شما را از سایر رقبا متمایز کند. با تبلیغ و بازاریابی مشتری های جدیدی برای خود پیدا کنید.

مجوزهای لازم برای راه اندازی تعمیرگاه خودرو

راه اندازی تعمیرگاه خودرو به مانند هر شغل دیگری نیازمند اخذ برخی مجوزهای ضروری و قانونی است که دریافت آن ها بسیار لازم است. چرا که اعتبار شما را نشان می دهد. بنابراین بهتر است بعد از یافتن مکان مناسب برای تعمیرگاه خود، اقدام به اخذ مجوزهای لازم برای تاسیس این تعمیرگاه نمایید.

از جمله مجوزهایی که برای راه اندازی یک تعمیرگاه خودرو لازم است عبارتند از:

  • مجوز تاییدیه مکان تعمیرگاه از طریق مراجع مربوطه
  • اخذ جواز کسب برای تعمیرگاه خودرو
  • پروانه کسب تعمیرگاه

البته امکان دارد در طی فرآیند راه اندازی أخذ این مجوزها به مجوزهای دیگری هم نیاز داشته باشید. اما به طور کلی مجوزهای فوق، مهم ترین مجوزها برای راه اندازی تعمیرگاه تخصصی خودرو می باشد. لازم به ذکر است بدانید قانونی بودن کسب و کار شما نکته ای بسیار ضروری است که نباید به سادگی از کنار آن عبور کنید. چرا که امکان دارد در آینده هم به شما و هم شغلتان صدمه بزند.

نکته دیگری که در زمان اخذ مجوزهای لازم برای راه اندازی تعمیرگاه خودرو مهم است داشتن مدارک مرتبط با این حرفه است. در واقع اگر این مدارک موجود نباشد پروسه راه اندازی این تعمیرگاه با مشکل رو به رو می شود.

این مدارک برای اخذ مجوزهای ضروری برای راه اندازی تعمیرگاه، جواز کسب و کار، دریافت برخی کمک های مالی نظیر وام، روند پروسه بیمه و کارهای مربوط به مالیات لازم می باشد. برای اخذ این مدارک می توانید در کلاس ها و دوره های آموزشی شرکت کنید تا بتوانید مهارت های مختلف در زمینه عیب یابی خودروها، معاینه فنی خودروها، نحوه کار کردن با دستگاه ها و تجهیزات مختلف عیب یابی و تعمیر کردن پیچیده ترین سیستم های مکانیکی را بیاموزید.

چگونه یک تعمیرگاه خوب برای خودروی خود پیدا کنیم؟

همانطور که دقت و قابلیت صاحب خودرو و نحوه رانندگی می تواند در سلامت و نگهداری درست خودرو نقش بسیار مهمی را ایفا کند، تخصص و خوب بودن تعمیرگاهی که خودرو برای تعمیرات به آنجا برده می شود نیز در این امر مهم تاثیر بسیار زیادی دارد. از این رو پیدا کردن یک تعمیرگاه خوب برای خودرو، یکی از مهم ترین نکاتی است که در زمینه نگهداری از خودرو یا تعمیر آن باشد انجام شود.

البته که یک تعمیرگاه خوب می تواند  ویژگی های خاص خودش را داشته باشد و مهم ترین آن ها مسئولیت پذیری و تخصص آن مجموعه است. اکثرا ویژگی یک تعمیرگاه خوب، در مرور زمان مشخص می شود اما به هر حال، فاکتورهای ابتدایی وجود دارند که شما عزیزان با تکیه بر آن ها می توانید، یک تعمیرگاه خوب برای خودروی تان پیدا کنید. برای آشنایی با این فاکتورها، تا انتهای این بخش با ما همراه باشید.

1-شناخت انواع تعمیرگاه ها

شما ابتدا باید بدانید که تعمیرگاه ها چند نوع هستند و هر کدام چه مدل خدماتی را ارائه می دهند. با شناخت تعمیرگاه ها و تسلط بر خدماتی که هر کدام انجام می دهند، می توانید انتخاب بهتر و درست تری در هنگام تعمیر ماشین داشته باشید. لازم است بدانید که معمولا تعمیرگاه های خودرو به چهار دسته تقسیم می شوند: نمایندگی ها، تعمیرگاه های مستقل، زنجیره های تعمیر خودرو و تعمیرگاهی های متخصص.

2-داشتن نمایندگی ها

لازم است بدانید که هر برند از خودرو، نمایندگی خاص خودش را در شهرهای مختلف دارد که برای عیب یابی درست و دقیق خودروهای برند خودش، تکنسین های آموزش دیده ای را پرورش و استخدام نموده است. از این رو، مراجعه به نمایندگی برند خودروی تان، می تواند یکی از بهترین انتخاب ها برای شما عزیزان باشد.

3-تعمیرگاه های مستقل خودرو

این تعمیرگاه ها، همان مغازه های کوچک و بزرگی هستند که شما همه جای شهر خودتان می توانید ببینید. هر کدام از آن ها نیز با توجه به تجربه و کارایی که در طول سال های کاری خود داشته اند، شهره شهر می باشند و با کمی تحقیق می توانند پیدا شوند.

4-تعمیرگاه های تخصصی

این مجموعه تنها بر روی تعمیر بخش خاصی از خودرو، آن هم به صورت کاملاً تخصصی، تمرکز دارند. از این رو انتخاب آن ها برای تعمیر بخش خیلی خاص از مجموعه ی کلی خودرو، کمی آسان تر خواهد بود.

5-زنجیره های تعمیر خودرو  

این مجموعه، همان از مغازه هایی هستند که کارشان معمولاً به تامین کنندگان قطعات، فروشگاه های بزرگ، شرکت های تایر وابسته می باشد. آن ها معمولاً بر روی خدمات با حجم بالا که توسط تکنسین های سطح متوسط انجام می شود تمرکز می کنند.

6-تحقیق و پرسش و بررسی با کمک نظرات اطرافیان و آشنایان

با توجه به این که حالا دیگر همه حداقل یک خودرو در خانه دارند. شما می توانید برای پیدا کردن یک تعمیرگاه خوب ماشین، بر روی نظر و تجربه اطرافیان تان هم حساب باز کنید و از آن ها بپرسید که به کدام تعمیرگاه مراجعه می کنند.

7-بررسی فاکتورهای مختلف یک تعمیرگاه خوب

ببینید یادتان باشد که یک تعمیرگاه خوب باید دارای فاکتورهای خوبی مانند رعایت نظافت، برخورداری از تجهیزات و امکانات پیشرفته و بروز، برخورداری از تکنسین های متخصص و کاربلد، ارائه دهنده خدمات پس از فروش و تعمیرات و ضمانت کار و غیره باشند.

8-استفاده از یافته های آنلاین و بررسی سایت های مختلف معرفی تعمیرگاه ماشین

خیلی از سایت های مختلفی هستند که تحقیقات میدانی و اولیه را درباره نحوه عملکرد و کارایی تخصص، تعمیرگاه های مختلف در شهرهای متفاوت انجام داده اند و این اطلاعات را به صورت کاملا دقیق و جامع در اختیار شما قرار می دهند.

از این رو شما می توانید با گشت و گذار در این سایت ها و انتخاب شهرتان، به لیست تعمیرگاه های مختلف در آدرس های متفاوت شهرتان به راحتی دسترسی پیدا کنید. پیشنهاد ما این است که اگر در صحت این اطلاعات اطمینان کافی ندارید، با پشتیبانی آن ها تماس بگیرید و از آن ها راهنمایی بخواهید.

در انتهای این بخش لازم است بگوییم که گاهی اوقات بد نیست که خودتان هم وارد میدان شوید و برخی تعمیرگاه ها را امتحان کنید.

قیمت خدمات تعمیرگاهی خودرو چقدر است؟

تجهیزات تعمیرگاهی خودرو

 

وقتی صحبت از دریافت خدمات تعمیرگاهی می شود، طبیعتا بحث قیمت، یک بحث کاملاً مهم و تاثیرگذار در روند تصمیم گیری خواهد بود. این که ما بخواهیم یک لیست دقیق و بلند بالا از تمامی قیمت های خدمات تعمیرگاهی خودرو ارائه دهیم، با توجه به امر نوسانات ارزی و تغییرات قیمت های صنفی، امری کاملا غیر قابل قبول خواهد بود.

کما اینکه اعتبار این لیست، منحصرا به بازه زمانی خیلی محدودی اختصاص پیدا خواهد کرد. از این پیشنهاد می کنیم که به جای توجه به کمیت ماجرای تعمیرات، تمرکز خود را معطوف به کیفیت خدمات دریافتی کنید.

یعنی اینکه بسنجید، یک کار تعمیراتی با کیفیت، در مقایسه با صحت عملکرد و تخصصی بودن کار، چقدر ارزش مالی دارد. البته که شما با بررسی یک سری فاکتورهای اولیه و کمی تحقیق درباره قیمت خدمات تعمیرگاهی، می توانید اشراف کامل بر این داستان داشته باشید.

یک راهنمایی خیلی ویژه درباره قیمت خدمات تعمیرگاهی این است که خوشبختانه، تعمیرگاه های متخصص و کاربلدی که خدمات خود را با قیمتی مقرون به صرفه ارائه می دهند، خیلی زود بر سر زبان ها می افتند و شما کمی تحقیق در محدوده جغرافیایی خود، می توانید یک گزینه عالی را انتخاب نمایید.

قیمت تجهیزات تعمیرگاهی خودرو چقدر است؟

طبیعتاً برای راه اندازی یک مجموعه ارائه دهنده انواع خدمات تعمیرگاهی، اطلاع از قیمت تجهیزات تعمیرگاهی، امری بسیار حائز اهمیت تلقی می شود. برای اطلاع از قیمت یک مجموعه تجهیزات تعمیرگاهی، نیاز است بدانید که هر دستگاه و وسیله با توجه به کارکرد و هزار و یک فاکتور دیگر، برآورد قیمت خواهد شد.

از این رو ما در ادامه به بررسی یک سری فاکتورهای موثر بر قیمت تجهیزات تعمیرگاهی می پردازیم تا شما با کمک این فاکتورها، بتوانید یک تصمیم درست در زمان خرید این تجهیزات اتخاذ نمایید. از این فاکتورهای موثر بر قیمت تجهیزات تعمیرگاهی به شرح زیر می باشند :

  • وظیفه دستگاه
  • نحوه عملکرد دستگاه
  • برند سازنده
  • خدمات پس از فروش ارائه شده
  • ضمانت نامه دستگاه
  • کیفیت دستگاه
  • اصل یا تقلبی بودن تجهیزات و دستگاه ها
  • داخلی و خارجی بودن تجهیزات و دستگاه ها
  • تکنولوژی های به کار رفته در طراحی و تولید آن ها
  • نحوه خریداری آن ها ( واردات و یا بازار داخلی )

تمامی این فاکتورها و خیلی از موارد دیگر، از جمله عواملی هستند که می توانند بر روی قیمت تجهیزات تعمیرگاهی به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیر بگذارند. البته که علاوه بر ویژگی های خود تجهیزات، عوامل محیطی دیگر مانند شرایط بازار داخلی و خارجی، وضعیت ارزی کشور، تحریم ها و هزار و یک عامل دیگر وجود دارند که می توانند در برآورد نهایی قیمت تجهیزات تعمیرگاهی، موثر واقع شوند. بنابراین ارائه یک قیمت ثابت برای این تجهیزات امری غیر ممکن خواهد بود.

انواع تجهیزات تعمیرگاهی خودروهای سنگین

تجهیزات تعمیرگاهی خودروهای سنگین، با توجه به وزن خیلی بالای این مدل خودروها، باید کیفیت ساخت بالاتری داشته باشند و به لحاظ ابعاد نیز، این تجهیزات در نسبت های بزرگ تری طراحی و تولید می شوند و نهایتاً قیمت آن ها نیز گران تر خواهد بود. از جمله معروف ترین ماشین های سنگین که همه ما با آن ها سر و کار داریم، می توانیم به مواردی همچون اتوبوس ها، کامیون ها و سایر موارد اشاره نماییم.

مهم ترین عاملی که در طراحی و ساخت انواع تجهیزات تعمیرگاهی، مورد توجه قرار می گیرد، کیفیت ساخت، دوام و استحکام آن ها می باشد. با توجه به موارد ذکر شده، معروف ترین و مهم ترین تجهیزات تعمیرگاهی خودروهای سنگین شامل موارد زیر می شوند :

  • لاستیک درار سنگین
  • بالانس چرخ سنگین
  • میزان فرمان
  • بکس بادی
  • جک بالابر پرتابل
  • شارژ گاز کولر

تمامی این موارد، با توجه به وظایفی که برای آن ها طراحی شده، هم برای ماشین های سواری و معمولی و هم برای خودروهای سنگین کاربرد دارند. اما تنها وجه تمایز این تجهیزات برای خودروهای مختلف، در ابعاد آن ها تعریف خواهد شد. به بیانی خیلی ساده، هر چقدر یک خودرو بزرگ تر باشد، تجهیزات مربوط به آن نیز به همان نسبت بزرگ تر خواهد بود.

نکات مهم در خرید اینترنتی تجهیزات تعمیرگاهی خودرو

قیمتتجهیزات تعمیرگاهی خودرو

قیمت تجهیزات تعمیرگاهی خودرو

 

خرید اینترنتی تجهیزات تعمیرگاهی خودرو، یکی از رایج ترین راه های تامین این تجهیزات است. شاید خیلی ها تصور کنند که این تجهیزات حتماً باید به صورت حضوری خریداری شوند که این تصور، امری کاملاً اشتباه خواهد بود. با توجه به گسترده تر شدن کاربرد اینترنت در زندگی بشر امروز، خرید اینترنتی از جایگاه بسیار ویژه ای در بین مردم برخوردار شده است.

با توجه به این جایگاه، خرید اینترنتی تجهیزات تعمیرگاهی خودرو نیز به یکی از بهترین راه های تامین این تجهیزات تبدیل شده است. اما نکاتی هستند که در زمینه خرید این تجهیزات به صورت اینترنتی باید به آن ها دقت شود. این نکات شامل موارد زیر خواهد می شود:

  • ابتدا به سابقه و خدمات مجموعه ای که قصد دارید از آن اینترنتی خرید کنید، دقت نمایید.
  • خدمات پس از فروش مجموعه را در نظر داشته باشید.
  • قیمت تجهیزات مورد نیازتان را با وب سایت های دیگر و فروشگاه های حضوری قیاس کنید.
  • از مشاوره های مجموعه ها آنلاین مورد نظرتان کمک بگیرید.
  • دقت کنید که محصولات ضمانتامه با بازه زمانی کافی داشته باشند.
  • درباره مجموعه مورد نظرتان تحقیق کنید و از اعتبار آن اطمینان حاصل کنید.
  • اگر تجهیزاتی که قصد خرید آن ها را دارید، تخصصی هستند، حتما با یک متخصص درباره ویژگی های ذکر شده در وب سایت، مشورت کنید.
  • سعی کنید که از فروشگاه های معتبر و شناخته شده در ابعاد کشوری و جهانی خرید کنید.

جمع بندی و سخن آخر

در انتها باید خدمت تان عرض کنیم که بحث تجهیزات تعمیرگاهی، خریداری و تهیه آن ها، امری کاملاً گسترده و گاها تخصصی می باشد. البته که در برخی از مواقع، خیلی از این تجهیزات، همین ابزارآلات ساده ای هستند که در خانه ماها وجود دارند، اما در ابعاد تخصصی تر، این تجهیزات رنگ رخی، پیچیده تر و جدی تر به خود می گیرند که شناخت و کارایی آن ها از سطح دانش عوام خارج خواهد بود.

از این رو ما سعی کردیم تا در این محتوا، شما را با ابعاد مختلف کارایی و چگونگی تهیه و قیمت آن ها آشنا کنیم. تسلط بر این موارد، به شما کمک می کند تا اطمینان بیشتری در زمینه تهیه این تجهیزات و یا راه اندازی یک مجموعه ارائه دهنده خدمات تعمیر خودرو، قدم بگذارید.

امیدواریم که این محتوا توانسته باشد، رسالت خود را به عنوان یک مرجع برای آشنایی با انواع تجهیزات تعمیرگاهی خودرو، به اتمام برساند؛ هر چند که اینجا انتهای داستان همکاری ما با شما عزیزان و ارائه اطلاعات مفید در این زمینه، نخواهد بود.